Terug
4- min read 08/11/2021
author Stefanie Van den Broeck
HET BEGIN VAN DIACE

Nick en Stefanie, de eigenaren van Diacé, komen als ouders van een kind met diabetes dagelijks in aanraking met medische diabetes hulpmiddelen. Er is tegenwoordig veel hoogtechnologische apparatuur, maar al snel zagen ze dat het allesbehalve mooi was. Dit zorgde ervoor dat zij zelf op zoek gingen naar diabetes accessoires. Benieuwd naar het hele verhaal achter Diacé? Lees dan gauw verder!

DE ONTDEKKING

“Tot op de dag dat we hoorden dat onze vierjarige zoon Cédric diabetes type 1 had, waren wij niet bekend met de ziekte.”, aldus Nick. Het nieuws kwam dan ook als een verrassing. In december 2017 had het gezin veel feestjes en verjaardagen en merkten ze al snel dat Cédric meer dan normaal begon te drinken. Met als gevolg dat hij ‘s nachts in bed plaste. “Dit was het moment waarop ik en Stefanie het gevoel hadden dat er iets niet klopte. Toen het na een paar dagen nog niet veranderd was, besloten we om naar de dokter te gaan.” De dokter constateerde dat de bloedwaardes niet klopten en verwees hen naar de spoedeisende hulp. “Eerst dacht ik dat het allemaal nog wel oké was. Tot ik een telefoontje kreeg dat we met een ambulance naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen moesten. We sprongen de auto in. Toen kwam het besef dat het foute boel was.”

LEVEN MET DIABETES

Op het moment dat Cédric de diagnose van diabetes kreeg, werd het gezin verplicht hun levensstijl volledig om te gooien. De vraag of ze hier klaar voor waren was niet eens aan de orde. “Alles wat vanzelfsprekend was, was ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je moet alles per dag bekijken.”, zei Nick. Geen dag is hetzelfde met diabetes. Het gezin is er zeven dagen per week en 24 uur per dag mee bezig.

Voor Cédric zelf was het natuurlijk ook erg wennen. “Qua eten had het weinig invloed op hem. Hij was geen snoeperd en at altijd al gezond. Maar er waren wel ineens allemaal naalden en een insulinepomp. Dit leverde veel vragen op voor een jong kind.”

VRAGEN EN FRUSTRATIE OVER DIABETES

Het leven met diabetes zorgde ervoor dat er in een korte tijd veel nieuwe dingen op hun pad kwamen. Dit leverde naast de vele vragen, ook frustratie op. Het leven met diabetes is altijd opletten en vooruit denken en het is zeker geen pretje. Het zo aangenaam en prettig mogelijk maken is dan ook belangrijk voor ze. Een jong en klein kind speelt natuurlijk veel buiten en beweegt veel. Maar hoe kan een kind een insulinepomp op een aangename manier dragen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het apparatuur er leuker uitziet? Met al deze vragen begonnen ze aan hun zoektocht naar producten die Cédric het leven met diabetes wat aangenamer zouden maken. “Nergens in België vonden wij een webshop met een compleet assortiment aan diabetes hulpmiddelen. Toen hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zelf een webshop opgericht voor diabetespatiënten.”

DE START VAN DIACE

Nick en Stefanie zijn begonnen met het maken van sensorhouders. Ook kochten ze een aantal pomptasjes en diabetestassen in. Langzaam breidden ze het assortiment uit. “Eigenlijk kwam alles vrij snel op gang. Het was een uitdaging om als kleine speler je te bevinden tussen al die grote webshops. Maar vanaf afgelopen zomer is het heel hard gegaan. We merken dat er veel vraag naar de producten is, dat maakt het zo leuk.”, aldus Nick. Inmiddels heeft Diacé een ruim assortiment opgebouwd en is alles verkrijgbaar
in verschillende kleuren. Waar Nick in het begin al tevreden was met tien bestellingen per week, komen er nu zo tien à vijftien bestellingen binnen per dag! “We krijgen ontzettend veel leuke en positieve reacties. En dat drijft je om verder te doen met wat je bezig bent.” 

DIACE MAAKT HET DAGELIJKS LEVEN MET DIABETES AANGENAMER

“Natuurlijk blijft het leven met diabetes iedere dag een uitdaging, maar wij merken dat onze producten het een stuk aangenamer maken.” Hun zoontje Cédric maakt met veel plezier gebruik van de producten. Hij heeft altijd al zijn diabetesmiddelen op één plek en bij de hand in zijn diabetestas. Deze neemt hij ook altijd mee naar school. Daarnaast kan hij dankzij het pomptasje rustig spelen zonder dat zijn insulinepomp uit zijn broekzak valt. “Hij is super blij met de tasjes. Ook is de sensorhouder ideaal voor Cédric tijdens het sporten.” Cédric is gelukkig vrij stabiel in zijn suikers. “Hij weet inmiddels hoe alles werkt en waar hij op moet letten. Maar het blijft een grote verantwoordelijkheid voor een zesjarige.”

WIL JE MEER WETEN?

Nick en Stefanie willen graag meegeven dat het belangrijk is om niet te ver vooruit te kijken met diabetes. “Probeer te genieten van elke dag. Diabetes moet het leven niet beheersen, het moet een onderdeel blijven”, aldus Nick. De webshop is 24 uur per dag toegankelijk en beschikt over een ruime voorraad. Heb je vragen of wil je meer weten over onze producten of dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.