️over diabetes gesproken

️Over diabetes gesproken

Intro

Diabetes… Het is voor veel mensen (en zelfs voor véél meer dan je zou denken! ) zichtbaar, maar tegelijk ook onzichtbaar. Ze kennen de term en ze weten ongeveer wel wat het is, maar verder dan dat gaat het jammer genoeg meestal niet. Misschien ben je wel bij deze blog terechtgekomen terwijl je aan het scrollen was op onze website – op zoek naar supercoole diabetes accessoires.

Maar wie ons al een beetje beter kent, wéét dat we veel meer doen dan dat. Diacé is er om mensen te helpen. Diabuddies in het specifiek, maar ook de vrienden en familieleden van mensen met diabetes. Zo organiseren we vaak toffe evenementen, steunen we elkaar binnen én buiten onze community en plaatsen we ook regelmatig leuke blogs online met toffe tips, handige weetjes of gewoon een mooi verhaal waarin je jezelf misschien wel herkent en steun in kan vinden.

Nu gaan we zelfs nog een stapje verder… Ben je razend benieuwd naar wat we nog meer voor je in petto hebben? Lees dan zeker verder!

INTERNATIONALE PODCAST DAG

Vandaag (30/09/2022) is het Internationale Podcast Dag. (Nu gaat er misschien wel al een belletje rinkelen!) Podcasts zijn de laatste tijd heel erg trending en dat vinden wij eigenlijk ontzettend cool! Iedereen kan z’n stem laten horen op een erg laagdrempelige manier en dat is absoluut fantastisch, want iedereen verdient het om gehoord te worden. Bovendien zijn podcasts vaak ook heel leerrijk, boeiend en een tikkeltje humoristisch. Laat diabetes nu net een onderwerp zijn waarover er heel erg veel te vertellen valt (uuuuren! ) en laat ons eerlijk zijn: waarbij er ook ontzettend veel ruimte is voor humor. Zo zien wij het toch, want in onze community zijn de dagen kleurrijk en niet zwart. Een sensor maakt je net bijzonder en niet vreemd. Diabetes kan je niet zomaar van je afschudden, dus we proberen het met z’n allen te omarmen. En dat doen we ook in… ⬇️

OVER DIABETES GESPROKEN

Yes, je raadt het helemaal goed: in onze eigen Diacé podcast!

Vandaag hebben we de eerste episode van onze gloednieuwe podcast ‘Over diabetes gesproken’ gelanceerd. Wat je allemaal kan verwachten?
️Stef (onze content, video – en nu dus ook podcast  – creator) laat ons (Stefanie en Nick) aan het woord over het hoe, wat en waarom van onze nieuwe podcast en uiteraard ook over Diacé, onze zoon Cédric en diabetes.

️Een leuke manier om de stereotype veronderstellingen over diabetes de wereld uit te helpen en awareness te creëren. Elk klein beetje telt!

️Boeiende woorden over onze persoonlijke situatie, inzichten en goals – en dat zonder verbloemingen. What you see is what you get. Uiteraard ook met een vleugje humor, want met Nick erbij kan dat ook niet anders.

EPISODE 1 VAN NOG VEEL MEER

We zijn heel erg enthousiast over onze allereerste aflevering en we kijken ernaar uit om nog héél veel leuke en boeiende zaken te bespreken in onze podcast. Onze community is groot. Klein als we het over de volledige bevolking hebben, maar toch groter dan je zou denken. Eén ding is zeker: we zijn met meer dan genoeg om een échte eenheid te vormen… en er komen ook elke dag weer nieuwe diabuddies bij – die wij natuurlijk met open armen ontvangen. Together we are one! (Ben je trouwens benieuwd naar de dubbele betekenis achter deze powerzin? Luister dan zeker naar de eerste aflevering van onze podcast!  )

Wat er nog allemaal op de planning staat? Geweldige gesprekken met gasten, met ons team, maar ook met influencers die diabetes hebben en misschien zelfs met jou… We zijn namelijk ook op zoek naar persoonlijke verhalen die we kunnen uitlichten! Heb jij zin om jouw #DIASTORY te vertellen? Wij luisteren met veel plezier.

Elke dag opnieuw vechten we met Diacé en onze community om diabetes zichtbaar te maken. We zijn dan ook héél trots dat we met onze gloednieuwe podcast ‘Over diabetes gesproken’ opnieuw een verschil kunnen maken!

Weg met de taboes, we schijnen een licht op wat diabetes écht is en we zullen vooral – al pratend – steun bieden aan onze community. You are never alone, we will always be your diabuddy.

➡️ Beluister nu onze eerste episode van ‘Over diabetes gesproken’ en laat ons zeker weten wat je ervan vindt!

So put those headphones on, sit back, relax and enjoy our #DIATASTIC podcast. Time to tune in!

Hé, ben je helemaal verkocht van onze nieuwe podcast en kan je niet wachten tot de volgende aflevering van ‘Over diabetes gesproken’ online gaat? Volg ons dan op Facebook en Instagram. We zullen je zeker op de hoogte houden. Pinky promise!