Onze initiatieven

Shoot tuin meisje pomptas bewerkt

Meer dan een webshop

Diacé is altijd al meer dan een bedrijf geweest. Het is onze missie om mensen bij elkaar te brengen. Door evenementen, sociale media en door content. Aanwezig zijn op verschillende platformen is onze manier om iedereen in de community met elkaar te verbinden, wat je ook graag doet in je vrije tijd.

Waarom zetten wij in op content?

Er zijn verschillende redenen waarom content zo belangrijk voor ons is. Je zou het kunnen samenvatten in drie categorieën: educatie, representatie en normalisatie.

  • Educatie: we willen mensen helpen in hun zoektocht naar het leven met diabetes, van mensen die pas gediagnoseerd zijn tot mensen die al jaren met diabetes leven. Ook begeleiders, ouders en familie kunnen af en toe wat tips gebruiken.
  • Representatie: mensen met diabetes komen nog niet genoeg aan bod in de media. We doen ons best om kinderen en jongeren content te geven waarin ze zichzelf kunnen herkennen, alsook de uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen.
  • Normalisatie: Er zijn heel wat stigma’s rond diabetes. Deze willen we de wereld uithelpen. Niemand zou zich mogen schamen voor het hebben van diabetes

Waarom zetten wij in op events?

Events zijn de beste manier om mensen fysiek samen te brengen. Soms in massale aantallen, soms in kleinere groepen. Ze zijn er vooral om toffe activiteiten samen te kunnen beleven. Diabuddies in je omgeving vinden is niet altijd makkelijk. Daar wilden we graag verandering in brengen. Niemand zou zich alleen mogen voelen op wereld met diabetes. Soms is een babbel met andere diabuddies en wat suikerarme snacks al genoeg om je meer begrepen te voelen. Het samenbrengen van mensen geeft voldoening aan iedereen die betrokken is.

Natuurlijk kun je ook altijd in onze facebook community vragen stellen aan andere diabuddies moest je die hebben. Wie weet welke vindingrijke manieren zij hebben om hun leven makkelijker te maken.