Alles over de medtronic insulinepomp

Alles over de medtronic insulinepomp

Medtronic is een vooraanstaand bedrijf binnen de medische technologie. Het bedrijf werd opgericht in 1949 in de garage van Earl Bakken en Palmer Hermundslie. De oorspronkelijke bezigheid was het herstellen van defecte medische apparatuur. Medtronic verkocht ook medische toestellen van andere bedrijven en ontwikkelde later zelf medische toestellen, waaronder ook insulinepompen.

 

OVER DE MEDTRONIC INSULINEPOMP

Een insulinepomp is een klein elektronisch apparaat, ongeveer zo groot als een mobiele telefoon, dat gemakkelijk gedragen kan worden met een pomptas of insulinepomp draagband of zelfs aan een bh vastgemaakt kan worden met een bh-tasje. Een insulinepomp helpt je met de manier waarop een gezonde alvleesklier basale insuline afgeeft nauwkeuriger na te bootsen, door gedurende de dag en nacht kleine hoeveelheden snelwerkende insuline af te geven. Bescherm de insulinepomp met één van onze Medtronic pomp beschermhoezen.

MEDTRONIC MINIMED 640G

De Medtronic Minimed 640G is een insulinepomp. De insulinepomp wordt met behulp van een infusieset aangesloten op het lichaam. De Medtronic Minimed 640G insulinepomp is uitgerust met SmartGuard technologie. Hiermee kan de insulinepomp met de Medtronic Guardian sensor de insulinepomp vanzelf stop zetten bij een mogelijke hypo om daarna weer insuline af te geven als de bloedsuikerspiegel zich weer herstelt. Uiteraard kan de lage drempel voor elk individu worden ingesteld. Tevens heeft deze insulinepomp een waterdicht behuizing.

MEDTRONIC MINIMED 670G

De Medtronic Minimed 670G is de opvolger van de 640G en is de eerste pomp van Medtronic met hybrid loop (een pomp die samenwerkt met je sensor). De 640G had al een stop-voor-laag-functie die er voor zorgt dat je niet te vaak in een hypo terecht komt en dit is uitgebreid in de Medtronic 670G. De 670G is er echt voor gemaakt en bedoeld in combinatie met een glucosesensor. Wanneer de Medtronic 670G gebruikt wordt in combinatie met de Medtronic Guardian sensor geeft deze insulinepomp automatisch meer basaal door wanneer de bloedglucose stijgt. Hoge bloedsuikers worden hier vaak mee voorkomen.

MEDTRONIC MINIMED 780G

De Medtronic Minimed 780G is de opvolger van de 670G en is ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid, omdat het minder handelingen van de gebruiker en de zorgverlener vraagt. Mensen met type 1 diabetes, ouders en verzorgers kunnen via een app op een smartphone de glucosewaarden en trends inzien. Daarbij komt dat zorgverleners, de gegevens van de patienten op het systeem gemakkelijk kunnen inzien. Het MiniMed 780G-systeem is een zogenaamde hybride kunstmatige alvleesklier. De nieuwe Medtronic 780G insulinepomp automatiseert het systeem de toediening van zowel basale insuline als bolusinsuline die elke vijf minuten een eventueel te hoge en te lage bloedglucose kan corrigeren. Hierdoor kunnen mensen met diabetes gemakkelijker pieken en dalen in hun bloedsuikerwaarden vermijden.