Bedankt voor een diatastische familiedag

Bedankt voor een diatastische Familiedag

INTRO

Yeeeesss, wij zijn stiekem nog steeds aan het nagenieten van de fantastische familiedag die we afgelopen weekend hebben mogen organiseren! Het was een diatastische dag vol warmte, niet alleen vanwege het prachtige weer, maar vooral vanwege de geweldige mensen die aanwezig waren. Vanuit alle hoeken van ons land, en zelfs vanuit Nederland, kwamen diabuddies samen met hun familie naar Lier, onze Diacé thuisbasis.

Samen hebben we genoten van een onvergetelijke dag vol gezelligheid en inspiratie, met andere woorden: een geweldige tweede editie van onze Familiedag. 💛

FAMILIEDAG VOOR ONZE KLEINSTE DIABUDDIES

Uiteraard hebben we aan iedereen gedacht tijdens het organiseren van onze Familiedag – en dat geldt ook voor onze allerkleinste diabuddies. Daarom hadden we voor alle aanwezig kids allerlei leuke activiteiten voorzien om hen mee te verwennen: van buitenspelletjes tot springkastelen en kindergrime. Het was een plezier om al onze kleine diabuddies plezier te zien maken en aan hun gezichtje te zien, hadden ze zonder twijfel de tijd van hun leven.

Al dat spelen moet uiteraard afgewisseld worden met véél lekkers om hun energie op peil te houden. Daarom hebben we gezorgd dat er zeker genoeg gezonde snacks en zelfs een lekker verfrissend ijsje waren voor alle aanwezigen.

Het was hartverwarmend om te zien hoe ze lachten, speelden en nieuwe vriendschappen sloten. Op dat moment waren ze niet alleen diabuddies, maar ook gewoon kinderen die plezier maakten. 🫶

FAMILIEDAG VOOR OUDERS EN VOLWASSENEN

Omdat we een vermoeden hadden dat de ouders en volwassenen met diabetes type 1 of 2 minder interesse zouden hebben in de springkastelen, hadden we voor hen een boeiende middag voorzien vol inspirerende lezingen en informatieve sessies. 😉

Ronnie van der Linden deelde zijn persoonlijke ervaringen met diabetes en inspireerde ons met zijn uitdagingen om toch intensief te sporten. Hij toonde ons dat diabetes je niet hoeft tegen te houden om je dromen na te jagen. Daarnaast had Talitha Paauwe de moed om opnieuw persoonlijke ervaringen te delen en ons ook meer inzicht te geven in het gebruik van sensoren en pompen en hoe je kan loopen.

Bedankt aan onze sprekers voor jullie openheid, eerlijkheid en alle waardevolle informatie. 👏

Bedankt voor een diatastische Familiedag

FAMILIEDAG: MINI-MARKTJE

Tijdens de dag waren er ook verschillende standjes waar bezoekers, met en zonder diabetes, inspiratie en plezier konden vinden. We waren verheugd om geweldige producten te presenteren die te maken hebben met diabetes, zoals de heerlijke Cheatah cookies. Uiteraard werden onze eigen handige en kleurrijke accessoires ook mooi uitgestald om aan al onze bezoekers te presenteren. Onze bedoeling was uiteraard dat iedereen zich welkom voelde, dus zorgden we voor een gevarieerd aanbod dat voor iedereen interessant was. ✅

 

KLEURWEDSTRIJD MET EEN DIATASTIC PRIJS

Zoals je ondertussen al gelezen hebt (of misschien was je er zelfs bij! 💛) hadden we al veel voorzien om van onze Familiedag een échte topdag te maken. Maar dé kers op de taart van deze geweldige dag was misschien toch wel de uitreiking van een gesigneerd t-shirt van niemand minder dan Rode Duivel Jan Vertonghen aan de winnaar van onze kleurwedstrijd.

Het was dan ook hartverwarmend om de blijdschap en opwinding te zien op het gezicht van de kleine gelukkige winnares. Nogmaals bedankt aan de Jan Vertonghen foundation om mee te werken aan deze superleuke kleurwedstrijd! 🏆

CONCLUSIE

Het samenbrengen van zoveel mensen met diabetes op onze Familiedag was opnieuw een krachtige en inspirerende ervaring. Het delen van tips, trucs en persoonlijke verhalen zorgde voor een gevoel van solidariteit en empowerment onder alle aanwezigen en in het specifiek onze diabuddies. We leerden van elkaar, motiveerden elkaar en realiseerden ons dat we niet alleen staan in onze strijd. Samen zijn we sterker en kunnen we de uitdagingen van diabetes met veel veerkracht en zelfzekerheid aan.

We willen iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt: onze diabuddies, hun families, onze sprekers en alle mensen die ons hebben gesteund. Jullie hebben deze dag onvergetelijk gemaakt – en niet alleen voor ons, maar voor alle aanwezigen. Maar laten we ook niet vergeten dat deze dag slechts het begin is.

Met volle energie en een warm hart kijken we terug op deze geweldige Familiedag. We zijn dankbaar voor de bijzondere momenten, de inspiratie en vooral voor de mensen die we hebben leren kennen. We moedigen dan ook graag iedereen aan om dit gevoel van samenhorigheid vast te houden én te verspreiden, zodat geen enkele diabuddy zich ooit alleen hoeft te voelen.

Bedankt voor deze geweldige Familiedag! 💛

Bedankt voor een diatastische Familiedag