Cédric en zijn ervaring met diabetes

Cédric en zijn ervaring met diabetes

Cédric en zijn ervaring met diabetes

Voor degenen die het nog niet zouden weten: Cédric is onze zoon én onze grootste inspiratie voor Diacé. Toen Cédric 4 jaar oud was, kreeg hij de diagnose diabetes en sindsdien leeft hij er elke dag mee. Lees: het is een onderdeel van zijn leven, maar het bepaalt zijn leven helemaal niet. ✌️

Ben je benieuwd naar hoe de wereld eruitziet door de ogen van een negenjarige met diabetes? Lees dan zeker verder! ?

 

DIACE = DIABETES + CEDRIC

Onze diabuddies weten dit al heel goed, maar Cédric is eigenlijk 100% de reden waarom we met Diacé gestart zijn. We vonden nergens leuke diabetes accessoires en we hadden toch echt het gevoel dat dit ons zoontje ongelooflijk zou kunnen helpen om een aangenamere kijk te krijgen op het leven met diabetes. ? Eigenlijk zou je dus wel kunnen stellen dat Cédric de oorsprong van Diacé is, de CEO achter de schermen – of zoals hij het zelf noemt: de ziel van Diacé. ?

Als we hem vragen hoe hij Diacé heeft zien veranderen in de laatste jaren, geeft hij aan dat het allemaal erg snel gegroeid is. Het bleef nooit lang op hetzelfde punt hangen. We zijn dan inderdaad ook van een klein zolderkamertje naar een groter kantoor gegaan, om dan uiteindelijk in ons huidig kantoor te belanden. ?

➡️ Als je trouwens benieuwd zou zijn naar hoe onze kantoren en ons atelier eruitzien, dan is het misschien wel een leuk idee om eens langs te komen op één van onze koop- en kijkdagen!

 

FAVORIETE DIABETES ACCESSOIRES

Het is dan ook logisch dat Cédric al heel wat van onze Diacé producten heeft gezien, getest en heeft goedgekeurd! ?

Hij is gek op al onze accessoires, maar toch heeft hij – omdat we het vroegen ? – een top 3 gemaakt van zijn favoriete producten! ?

3️⃣ Hypo-pots: die neemt hij overal mee naartoe om zijn druivensuiker in te bewaren. Handig én altijd snel bij de hand voor wanneer hij een hypo krijgt!
2️⃣ Heuptasjes: dit nieuwe product heeft Cédric al eens exclusief mogen uittesten en hij er héél erg enthousiast over. Daarom zijn we volop van start gegaan met de definitieve uitwerking ervan. Stay tuned! ?
1️⃣ Dia-cuddle Hoodies: op nummer één? Onze gloednieuwe Cuddle Hoodies die gemaakt zijn uit een heerlijk zachte stof om je lekker warm te houden tijdens de koude dagen… mét een te gek Diacé design! ?

 

OP SCHOOL MET DIABETES

Cédric geeft aan dat hij al erg goed voor zichzelf kan zorgen, maar dat de leerkrachten ook echt hun best doen om aandachtig te zijn en te helpen waar nodig. Zo kan zijn juf goed zien aan zijn oog wanneer hij zich een beetje slechter voelt én daar dan ook op inspelen tijdens de les. ?

Of zelfs tijdens uitstappen, want dit jaar ging Cédric meerdere dagen mee op zeeklassen. Ook dit heeft hij erg goed ervaren, op een paar hypo’s na. Die kon hij zelf opvangen, dus het viel allemaal eigenlijk best wel mee. ?

Tijdens zijn hobby’s (voetbal en zwemmen) houden de trainers eigenlijk geen rekening met zijn diabetes… en dat vindt Cédric helemaal niet erg. Hij vindt het oké om behandeld te worden zoals alle andere kinderen, want ondanks zijn diabetes is hij eigenlijk gewoon ook net zoals alle andere kids! ?

 

FEESTJES MET DIABETES

? Verjaardagsfeestjes zijn vaak moeilijk, zeker omdat je als kind verwacht wordt om er alleen naartoe te gaan. Tegenwoordig valt ook dat allemaal best wel mee volgens Cédric, hij is al erg goed geworden in het oplossen van hypo’s. Zelfs wanneer hij héél erg veel frietjes eet, geeft hij het mooi zelf in en houdt hij alles goed in de gaten. Dus het kan zeker, maar wees gewoon alert! ?

TIPS VOOR HYPO'S?

? Wat bij Cédric het beste werkt als hij een hypo krijgt? Zonder twijfel druivensuiker of een AA sportdrankje. Het drankje werkt eigenlijk het beste omdat er zowel snelle als trage suikers inzitten. Dit werkt beter dan Coca Cola bij Cédric omdat het anders heel snel omhoog gaat door de grote hoeveelheid suikers. Hij geeft het wel niet in, want anders werkt het niet. ?

TIPS VOOR DIABUDDIES?

? Cédric geeft zonder twijfel de voorkeur aan een pomp in plaats van een insulinepen. Zelf gebruikt hij ook de pomp en daar is hij best wel gelukkig mee. Verder wil hij ook nog meegeven aan al zijn diabuddies en andere kinderen met diabetes: maak je niet te veel zorgen over je pomp of ga niet meteen stressen wanneer je een hypo krijgt, want alles komt uiteindelijk wel goed. ?