De warmste community: onze diabuddies

De warmste community: onze diabuddies

Dag diabuddies! Ken jij iemand uit de diabetes community, of maak jij er zelf deel van uit? Dan weet je vast hoe warm die groep aanvoelt. Beeld je even in: de warmte van een gezin of een familie; de fun van een leuke vriendengroep; de steun van een broer, zus of meter, peter; en de liefde van een grootouder. Combineer deze elementen, en je krijgt het gevoel dat de diabetes community teweeg brengt bij elkaar. Geloof je ons niet? Geef ons dan in deze blog enkele zinnen de tijd om het jullie uit te leggen.

INSTANT WELKOMSTGEVOEL

Wij zijn niet nieuw in de diabetes familie, maar ooit waren we dat wel. Enkele jaren geleden begon ons verhaal met de diagnose van onze zoon Cédric. Na de klap te verwerken dat ons kindje voor de rest van zijn leven met medicijnen, naalden, metingen en doktersbezoeken zou moeten leven, kwam er ruimte vrij voor positievere vibes. Wij ontdekten namelijk dat de community van diabetespatiënten en hun omgeving een ‘whole new level of supportive’ is.

Wanneer je een diagnose krijgt waar je zelf weinig of niets vanaf weet, is het volgens ons een logische stap om op zoek te gaan naar gelijken. Je zoekt feiten, troost, bevestigende woorden en manieren om met het nieuws om te gaan. Dat kan het best door op zoek te gaan naar mensen in dezelfde situatie, en bij hen verhaal te halen. Dat is dan ook precies wat wij in die eerste maanden gedaan hebben, en dat leidde al snel tot heel wat meer…

DIABETES, CÉDRIC → DIACÉ!

Hmm, dit is vervelend, wat kunnen we hieraan doen? Die vraag hebben wij onszelf wel honderd keer gesteld. Mijn kind heeft weeral eens last van zijn pomp tijdens het spelen, die sensor zit in de weg, alweer een losgeraakte sensor, de andere kindjes staren naar de apparatuur van mijn kind, etc. Eén voor één vervelende situaties, en tot voor kort werd hier niet meteen een veelheid aan oplossingen voor geboden. De zakjes, tasjes of middeltjes om diabetes materiaal in weg te stoppen of te beveiligen waren beperkt, en daarbovenop weinig flatterend. Let’s do something about it!

Hoe COOL zou het zijn om enkele productjes voor kinderen, maar ook voor ouderen met diabetes, aan te bieden in een webshop? Hup, een idee was geboren. Snel wat producten inkopen, en we zien wel wat het geeft. Yes, 1 aankoop, 2 aankopen, 3 aankopen! Diacé werd geboren, en we zijn niet van plan om hier gauw mee te stoppen.

Intussen is onze webshop gegroeid, alsook ons gevoel van warmte voor mensen die in hetzelfde schuitje als wij zitten. Ook ons relativeringsvermogen is gegroeid: diabetes betekent niet het einde van de wereld, je maakt het zo kleurrijk als je zelf wil. Voel je je toch even down bij je diagnose? Plak er een funky sticker over, en je voelt je al wat beter!

MEER DAN 1000X BEDANKT

Onze Diacé shop omvat intussen meer dan 1000 producten, en dat komt dankzij jullie. Daarom bedanken wij onze fantastische community ook meer dan 1000 keer! Zonder publiek, zonder warmte en liefde, zonder positieve comments, en zonder jullie geloof in Diacé waren wij nooit zo ver gekomen. Onze Diacé familiedag, de fotoshoot die er binnenkort aankomt en de reacties die we hier en daar te horen krijgen bewijst voor ons wat wij eigenlijk al lang wisten: de diabetes familie met al onze diabuddies is simpelweg de beste!

TIJD VOOR MEER...

Nu wij wat zekerder zijn over onze groeicapaciteit, is het tijd voor nieuwe dingen. Onze WinWinner campagne zal ons daar voor een heel stuk bij helpen. We worden warm vanbinnen door het positief onthaal en de snelle take-off van de campagne. Daardoor krijgen we zin in NOG meer. Meer events, meer gelegenheden om onze warme diabetesfamilie bijeen te roepen en samen te vieren dat elke dag met diabetes ook een leuke dag kan zijn. We kunnen niet wachten om jullie vaker te verwelkomen. Keep you posted!

CONCLUSIE

Kreeg jij onlangs het nieuws te horen dat jij, of iemand in je dichte kring diabetes heeft? Bummer, we know. Het is ok om je daar even heel rot over te voelen, maar weet wel: it gets better! Jij of je naaste wordt hiermee namelijk opgenomen in de allermooiste community van de wereld: de diabuddies! En wij willen alvast zeggen: wij zijn hier om jou te helpen. Maak kennis met Diacé en de diabetes familie. Welkom!