Diabetes type 2: wat nu?

Diabetes type 2: wat nu?

INTRO

Diabetes type 2… wat nu? We mogen dan wel dé coolste webshop met diabetes accessoires ooit hebben (yes, we weten het ?) en ook nog eens een te gekke community aan diabuddies uitbouwen (yes, we zijn er trots op ?)… We zijn er ook om jullie te informeren! Dat doen we met persoonlijke verhalen en ervaringen, maar ook met hot diabetes topics en onderwerpen die misschien wel lijken voor de hand te liggen, maar eigenlijk toch véél meer inhouden dan je in eerste instantie zou denken! Als je net gediagnosticeerd bent, of al jarenlang met diabetes leeft, weet je inderdaad hoe uitdagend het kan zijn om de dagelijkse routine van het controleren van de bloedsuikerspiegel en het toedienen van insuline bij te houden. De meesten van onze diabuddies hebben diabetes type 1, maar… wat met diabetes type 2?

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat diabetes type 2 is, hoe vaak het voorkomt, wat de symptomen zijn, en hoe je het kunt beheersen en behandelen. Bovendien zullen we enkele interessante feiten en tips delen over het leven met diabetes type 2 én zelfs hoe onze accessoires erbij kunnen helpen. Benieuwd? Lees zeker verder! ?

WAT IS DIABETES TYPE 2 NU EIGENLIJK?

Diabetes type 2 is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet goed reageert op insuline, hét hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Hierdoor blijft er te veel suiker in het bloed zitten, wat op de lange termijn ernstige complicaties kan veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten, nierfalen, blindheid en zenuwschade. Voorlopig kunnen onze diabuddies met type one pride dus nog perfect volgen. ?

Wereldwijd zijn er meer dan 400 miljoen mensen met diabetes type 2, en dit aantal neemt elk jaar toe. In Nederland hebben naar schatting ruim 1,1 miljoen mensen diabetes, waarvan ongeveer 90% diabetes type 2. Het komt vooral voor bij mensen boven de 45 jaar, maar ook steeds vaker bij jongeren en zelfs kinderen! Meer zelfs, 90 tot 95% van de mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Verschiet je van deze cijfers? Geen probleem, wij waren er ook van geschrokken! ?

HOE HERKEN JE DIABETES TYPE 2 EN WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?

De symptomen van diabetes type 2 zijn niet altijd even duidelijk, en kunnen soms zelfs jarenlang onopgemerkt blijven. Mogelijke symptomen zijn onder andere veel dorst hebben, vaak moeten plassen, vermoeidheid, wazig zien, infecties die moeilijk genezen en tintelingen of gevoelloosheid in handen en voeten. Als je last hebt van deze symptomen, is het dan ook belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je huisarts. Je weet natuurlijk nooit. ✅

Diabetes type 2: wat nu?

DIABETES TYPE 2 ALS DIAGNOSE: HOE GA JE DAN VERDER?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om diabetes type 2 te beheersen én ook te behandelen. Een gezonde levensstijl met voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding is de basis daarvan. Daarnaast zijn er ook verschillende medicijnen die kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en in sommige gevallen zijn er ook insuline-injecties nodig. Het is uiteraard ook belangrijk om je bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren om te zorgen dat deze binnen de gezonde grenzen blijft. ✅

TYPE TWO PRIDE: WIE IS ER OM JE TE ONDERSTEUNEN?

We zijn hier natuurlijk niet om reclame te maken voor onze webshop (al ben je natuurlijk altijd welkom om te shoppen ?), maar we gaan wél reclame maken voor onze community. Niet voor ons goed, maar voor jouw goed. Deel uitmaken van een groep mensen die zich hetzelfde voelen zoals jij en die hetzelfde doormaken, dat helpt… Echt. Je voelt je ondersteund, je krijgt tips & tricks en je gaat door elke fase van je diabetesreis – niet alleen – maar wél met mensen die met je meevoelen en je kunnen helpen. Diabuddies, zo noemen we de members van onze diatastic community. Wel, jouw diabuddies zijn er voor je! ?

CONCLUSIE

Het is en blijft natuurlijk belangrijk om contact te houden met je zorgverlener en je diabetes team. Zit je toch nog met vragen? Weet dat je bij ons ook altijd terecht kan met vragen. We kunnen ze niet beantwoorden zoals een arts dat zou doen, maar we kunnen je wel altijd proberen te ondersteunen in de mate van het mogelijke. Steun, dat is wat je vooral aan ons hebt. Aan onze accessoires, onze community en aan alle diabuddies die van elke dag het beste proberen te maken. Of je nu diabetes type 1 of 2 hebt, onthoud gewoon altijd dat je lééft met diabetes, maar dat het je leven helemaal niet hoeft te bepalen.

Kies er zelf voor om je leven zo aangenaam, kleurrijk en fun mogelijk te maken. #TogetherWeAreOne ?

Diabetes type 2: wat nu?