Drie handige apps voor diabetespatienten

Drie handige apps voor diabetespatienten

Er zijn momenteel ontzettend veel technologische ontwikkelingen die je kunnen helpen met het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Ook diabetes gaat met de tijd mee; tegenwoordig zijn er talloze apps voor je smartphone die het leven met diabetes net een stukje makkelijker maken. Omdat het er zoveel zijn, is het vinden van de juiste apps soms flink zoeken. Daarom zetten wij drie handige apps voor je op een rij. Lees gauw verder!

1. Glucose Buddy

De Engelstalige app Glucose Buddy werkt eveneens als een diabetes logboek. Je kunt de app gebruiken om data in te voeren en op te slaan voor een duidelijk overzicht. Denk hierbij aan je bloedglucose, HbA1c, insuline doseringen, beweging, gewicht of je bloeddruk. De data wordt in een grafiek of tabel weergegeven zodat je bepaalde trends en ontwikkelingen in de gaten kunt houden. Vanuit de app kun je ook direct een mail sturen met al jouw data naar je zorgverlener. Tot slot kun je instellen dat je reminders ontvangt in de vorm van push notificaties, voor het meten van je bloedsuiker of andere waarden.

Drie handige apps voor diabetespatienten

2. mySugr

De app mySugr heeft een frisse en hippe lay-out. Het is een online dagboek gericht op het monitoren, controleren en beheren van jouw diabetes. Je kunt op een makkelijke manier je waardes, koolhydraten en toegediende insuline invullen. Bepaalde trends en ontwikkelingen in je waarden worden automatisch herkend.

Daarnaast beschikt de app over een zoekfunctie. Hier kun je invoeren wat je hebt gegeten en terugvinden wat op dat moment je bloedsuikerwaarde was en de dosering insuline. Op deze manier kun je leren van eerder gemaakte keuzes. Tot slot bevat mySugr motiverende feedback voor het omgaan met jouw diabetes en tips om hypo’s te voorkomen.

3. MyFitnessPal

MyFitnessPal is een app die dient als een voedingslogboek. Het eten van dezelfde hoeveelheid koolhydraten of maaltijden draagt bij aan stabielere bloedsuikers. Consistentie is belangrijk. Via MyFitnessPal kun je met de producten uit de database je maaltijd samenstellen zoals je die kent. Hierdoor heb je direct inzicht in de gegevens van die maaltijd en kun je het vergelijken met andere maaltijden.

Middels de camera op je smartphone kun je de barcode van het voedingsproduct waarvan je wilt weten wat erin zit, scannen. Naast het feit dat veel mensen de app gebruiken als ondersteuning bij het bereiken van hun fitnessdoelen, is de app ook zeer geschikt voor diabetici.

DIACE STAAT VOOR JE KLAAR

Naast al deze handige apps voor je smartphone biedt Diacé handige en mooie diabetesaccessoires die het leven met diabetes iets makkelijker maken. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze producten of dienstverlening? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!