Halloween en diabetes

Halloween en diabetes

Leven met diabetes kan een beetje lastig zijn, toch? Tot op de dag dat we hoorden dat onze vierjarige zoon Cédric diabetes type 1 had, waren wij niet bekend met de ziekte. 3 jaar geleden wisten wij niet zeker of hij in staat zou zijn om “normale” kinderdingen te doen, zoals trick or treat met Halloween. Hoewel hij zelfs op  jonge leeftijd onbevreesd was en wist ik dat hij alles kon doen wat hij wilde. Dus besloten we dat we toch zouden deelnemen aan de jaarlijkse halloween traditie! Dit is wat ik aanbeveel voor een geweldige Halloween met diabetes:

EET EEN MAALTIJD VOOR JE OP TRICK OR TREAT HALLOWEENTOCHT VERTREKT

Om de beste Halloween ervaring te hebben, is het belangrijk om de bloedsuikers van je kind binnen bereik te houden voordat je vetrekt op trick or treat. Een uitgebalanceerde maaltijd is hier belangrijk. Houd er rekening mee dat al het wandelen de bloedsuikerspiegel van je kind kan verlagen. Het voordeel is dat als je toch laag komt te staan tijdens je trick or treat halloweentocht, is dat je je snoep meteen kan opeten!

MAAK DUIDELIJKE SNOEP AFSPRAKEN

Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met je kind. Stel een vast aantal snoepjes in dat ze elke dag kunnen hebben, en zorg dat de juiste hoeveelheid insuline overeenkomstig is. Het snoepje zal de bloedsuikerspiegel van je kind doen stijgen, maar de juiste dosis insuline zal hun bloedsuikerspiegel weer binnen bereik brengen.

BEWAAR SNOEP VOOR HYPO'S

Ik heb er altijd van gehouden om snoep te bewaren om een lage bloedsuiker op te vangen. Je krijgt waarschijnlijk meer snoep dan je wilt en nodig hebt, dus bewaar het voor momenten dat je een hypo hebt. Wil je het overvloedige snoep uit je huis houden? Dan zijn er alternatieve opties zoals het snoep naar je werkplek te nemen en te delen met je collega’s, het te schenken aan anderen of het zelfs te bewaren voor als je (kleine) gasten op bezoek krijgt.

MEER WETEN?

Heb je vragen over onze producten of dienstverlening? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!