Insuline bewaren, wat is de beste manier?

Insuline bewaren, wat is de beste manier?

De werking van insuline vermindert wanneer je het niet in de juiste omstandigheden bewaart. Maak jij je vaak zorgen over de temperatuur van je insuline? Wij zetten een aantal dingen op een rij en vertellen wat de beste manier is om jouw insuline te bewaren. Lees gauw verder!

Haal de insuline minstens een uur voor gebruik uit de koelkast. Insuline spuiten is immers pijnlijker als het koud is. De injectie voelt dan onprettig aan. Bovendien wordt koude insuline minder snel opgenomen door het lichaam.

 

ONAANGEBROKEN INSULINE BEWAREN

Om de optimale werking van insuline te garanderen, moet je het in de juiste omstandigheden bewaren. Hierbij hangt het ervan af of de insuline al in gebruik is genomen of niet. Onaangebroken insuline moet je koel bewaren. Bij voorkeur tussen de twee en acht graden celsius. Dan blijft het tot de vervaldatum houdbaar. De koelkast is in dit geval een geschikte plek om je insuline te bewaren, bijvoorbeeld in de groentela. Denk er hierbij wel aan dat je de insuline niet te dichtbij het vriesvak of tegen de achterwand aan legt. Zodra insuline eenmaal bevroren is, verliest het zijn werking.

AANGEBROKEN INSULINE BEWAREN

Zodra de insuline eenmaal is aangebroken, moet je de insuline op kamertemperatuur bewaren. Te veel wisselingen van temperatuur zijn schadelijk voor de werking van insuline. Leg het daarom niet weer terug in de koelkast na gebruik. Let er wel op dat in gebruik genomen insuline beperkt houdbaar is; maximaal vier weken.

 

INSULINE BEWAREN OP REIS OF IN DE AUTO

Wanneer je op reis bent heb je wellicht geen beschikking over een koelkast. Een lange autoreis op een warme zomerdag kan ook funest zijn voor de temperatuur van je insuline. In deze gevallen is een koeltasje voor je insuline een goede oplossing. Koeltassen maken het leven met diabetes een stukje aangenamer. Ze zijn ideaal voor het bewaren van je insuline en insulinepen. Een koeltas zorgt ervoor dat de insuline op een constante en veilige temperatuur blijft, tot wel 45 uur. Zo kun je als diabetespatiënt rustig je gang gaan, zonder je zorgen te maken over de temperatuur van je insuline. Zelfs op warme zomerdagen!

BEWAAR JE INSULINE IN EEN KOELTAS

De koeltassen van Diacé zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Bekijk ons assortiment en kies de koeltas die het beste bij jou past. Heb je vragen over het bewaren van je insuline of over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!