Over diabetes gesproken: podcast tour in nederland

Over Diabetes Gesproken: podcast tour in Nederland

INTRO

Iedereen die onze socials volgt heeft het de afgelopen weken ongetwijfeld gezien: onze Diacé oprichter en Over Diabetes Gesproken host Nick trok samen met blogster en influencer Talitha door Nederland op podcast tour! Ondertussen is de eerste aflevering al online verschenen, namelijk ons interview met @girl0ninsulin en het was dan ook meteen een knaller van formaat. Ben je benieuwd naar hoe onze podcast tour precies verlopen is, hoe we voorbereid hebben en hoe onze ervaringen waren? Lees dan zeker verder! ?

WAAROM EEN PODCAST TOUR DOOR NEDERLAND?

Bij Diacé zijn we altijd op zoek naar manieren om onze diabetes community te ondersteunen en te verbinden. Daarom was de Over Diabetes Gesproken: On Tour in Nederland zo’n belangrijke stap voor ons. Het was een geweldige ervaring om door Nederland te reizen samen met Talitha en persoonlijk in contact te komen met mensen die allemaal dezelfde uitdagingen en struggles hebben zoals wij. ?

HOE WAS DE PODCAST TOUR?

Natuurlijk was het best wel vermoeiend, want we wilden de beste kwaliteit leveren aan onze luisteraars en de mensen die we ontmoetten. We begonnen in Friesland, helemaal in het noorden van Nederland, en reisden vervolgens naar het zuiden om dan weer terug omhoog te gaan. ??

Maar ondanks de vermoeidheid, was het écht de moeite waard. Wat ons vooral opviel tijdens de tour was hoe open en eerlijk mensen in Nederland zijn. We hadden gesprekken in hun huiskamers en daardoor voelden de deelnemers zich vrijwel meteen op hun gemak. Zowel tijdens als na de podcastopnames waren de gesprekken heel openhartig en boden ze veel inzicht. We bespraken verschillende onderwerpen, van sport tot mental health en zelfs het hebben van tattoeages als je diabetes hebt, maar de rode draad was altijd hetzelfde: al onze diabuddies vechten wel eens met diabetes. Logisch, want ze  moeten er tenslotte 24/7 mee moeten leven.

DE DEELNEMERS VAN ONZE PODCAST TOUR

Eigenlijk was het makkelijker dan verwacht om Nederlandse kandidaten te vinden om deel te nemen aan de podcast afleveringen. We hadden al snel 8 mensen in gedachten en uiteindelijk zijn het er 5 geworden. Met andere woorden: er zijn zeker nog kandidaten genoeg voor toekomstige podcast afleveringen!

Ben je nu razend benieuwd geworden wie er allemaal aan bod komt in Over Diabetes Gesproken? Check onze socials of je kan natuurlijk ook geduldig afwachten tot de episodes online komen. ?

DE PODCAST AFLEVERINGEN

Eigenlijk zijn we heel tevreden over de opgenomen afleveringen. We zijn ons er zeker van bewust dat dit grotendeels komt door de fantastische kandidaten en hun open- en eerlijkheid tijdens de gesprekken. ?

Vooraf hadden we ook geen vaststaand plan gemaakt voor de podcast opnames, want zoals altijd wilden we gewoon dat de gesprekken spontaan verliepen. Het enige dat we gedaan hebben, was de kandidaten aankondigen en hen dan ook vragen om zichzelf even voor te stellen. Daarna was het aan hen om hun verhaal te delen.

Eén van de meest opvallende momenten tijdens de tour was het gesprek met Yvonne, waarmee we het eigenlijk wilden hebben over haar ervaringen als moeder met diabetes. Maar het gesprek nam een verrassende wending en ging uiteindelijk vooral over haar passie voor rugby. De boodschap die we daaruit onthouden hebben, is dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je doet, zolang je maar opstaat als je valt en gewoon terug verder gaat. ?

Een andere opvallende deelnemer was @insulinjunk uit Den Haag. Sebastiaan is heel down to earth en was vooral erg openhartig over zijn ervaringen met mental health. Nog een leuk onderwerp die in dat gesprek aan bod kwam, is het taboe rond diabetes en tattooshops. Veel mensen weten dit niet, maar mensen met diabetes worden in tattooshops vaak geweigerd omdat ze meer nazorg nodig hebben. Geen probleem, als je goed luistert naar de instructies van je tattoo artist over hoe je de wonde moet verzorgen. De reden waarom tattooshops vaak weigerachtig zijn, is omdat ze geen risico willen nemen. Sebastiaan had er toch héél wat staan. ?

NA DE PODCAST TOUR: WAT NU?

Onze trip met Over Diabetes Gesproken door Nederland, smaakt ongetwijfeld naar meer. We zijn ontzettend blij met het resultaat en kunnen niet wachten om jullie reacties te horen op al onze afleveringen. Leuk om te weten: een spin-off Vlaanderen is ook zeker een idee waarmee we in ons hoofd zitten! ?

Deze podcast was altijd al een droom van ons, omdat we weten hoe belangrijk het is om open te praten over diabetes en hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt. We willen een plek bieden waar mensen hun verhalen kunnen delen en zich gehoord voelen. Met de eerste aflevering van onze podcast tour hebben we ook het aantal luisteraars op de eerste dag verdubbeld, en dat is voor ons een geweldige bevestiging dat we op de goede weg zijn. Door onze podcast te blijven verbeteren en uitbreiden, willen we nog meer mensen bereiken en verbinden. We willen dat onze diabuddies zich minder alleen voelen in hun strijd tegen diabetes en zich gesteund voelen door onze community. ?

CONCLUSIE

De tour die we hebben gemaakt om de podcast op te nemen was een geweldige ervaring. Het was fantastisch om te horen hoe mensen met diabetes in verschillende delen van Nederland hun leven leiden en hoe ze hiermee omgaan. We hebben zoveel geleerd van de openhartige gesprekken die we hebben gehad met mensen uit de diabetesgemeenschap in Nederland. Het was dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid waren om hun verhalen met ons te delen. We zijn klaar voor meer! ?

Over Diabetes Gesproken: podcast tour in Nederland