Ozempic: wat is het eigenlijk, is het gevaarlijk en hoe bewaar je dit juist.

Ozempic: wat is het eigenlijk, is het gevaarlijk en hoe bewaar je dit juist.

INTRO

Stel je een leven voor waarin je de regie hebt over je gezondheid en welzijn. Een leven zonder de constante zorgen over schommelende bloedsuikerspiegels, ongecontroleerde eetlust en het voortdurende bijstellen van je diabetesbehandeling. Dat leven is nu binnen handbereik dankzij een innovatieve doorbraak op het gebied van diabetesbeheer: Ozempic, maar wat is dit nu exact?

Wat is Ozempic en wanneer gaan ze het voorschrijven

Ozempic is simpel uitgelegd een diabetesgeneesmiddel dat samen in combinatie met dieet en lichaamsbeweging gaat worden ingezet voor de behandeling van volwassen met diabetes type 2 die ze niet voldoende onder controle kunnen houden.

Ozempic kan zonder toevoeging van eventuele andere geneesmiddelen worden gebruikt bij patiënten die geen metaformine kunnen verdragen. Het kan natuurlijk als nodig ook gebruikt worden als aanvulling op andere geneesmiddelen tegen diabetes.

Is Ozempic gevaarlijk?

Als u Ozempic gebruikt onder toezicht van een zorgverlener is het een veilig en effectief middel maar natuurlijk zoals alle medicijnen kunnen er wel enkele bijwerkingen zijn of potentiële risico’s.

Voorkomende bijwerkingen zijn:

1.       Misselijkheid

2.       Braken

3.       Diarree

4.       Verlies aan eetlust

5.       Buikpijn

 

Of ozempic natuurlijk voor jou goed is hangt af van je individuele gezondheidstoestand. Daarom dat het dus zeker heel belangrijk is om dit te bespreken met je arts voor je dit medicijn gaat gebruiken. Gebruik ozempic ook zeker volgens de voorschriften van je arts en regelmatig contact op te nemen met je zorgverlener, zo ben je zeker dat  het niet gevaarlijk is voor jou!

Ozempic: wat is het eigenlijk, is het gevaarlijk en hoe bewaar je dit juist.

Hoe bewaar ik ozempic?

Het is heel erg belangrijk om Ozempic op de juiste manier te bewaren zodat de effectiviteit en veiligheid van het medicijn behouden kan worden.  Hieronder een paar zeer belangrijke punten.

1.       Bewaar het in de koelkast

2.       Hou het in de originele verpakking

3.       Bescherm het tegen direct zonlicht

4.       Houd de pen goed beschermd

5.       Hou het buiten bereik van kinderen

6.       Volg de aanwijzingen van de fabrikant