Paasbrunch

Paasbrunch

De paashaas is onderweg met een zak vol chocolade eitjes! Het is bijna tijd voor de PAASBRUNCH. Dat wordt lekker veel smullen tot je niet meer kan .

Hoe pak je al dit lekkers aan wanneer je diabetes hebt? Ik weet niet voorhand hoeveel ik ga eten en ook niet hoeveel insuline ik op voorhand moet toedienen.

 

TE VEEL? TE WEINIG?

Voor ik begin te eten, reken ik mijn koolhydraten uit waarvan ik zeker ben. Eet ik meer? Dan spuit ik de extra koolhydraten achteraf nog toe. Na een uurtje check ik mijn suikerwaardes en corrigeer ik eventueel bij.

Ik geef jullie een aantal tips hoe ik zo’n zoete paasbrunch aanpak.

MIJN EETMETER

Sinds kort gebruik ik de app ‘Mijn Eetmeter’. Bij het invullen van het aantal grammen of stuks, vertelt de app hoeveel koolhydraten er in het product zit. Heel gemakkelijk voor zo’n zoete dag!
Hij kent niet alle producten per merk, maar de standaard productvariant vind je altijd terug.

CROISSANTS

Hoeveel reken ik voor een croissant? Ik zoek het op in Mijn Eetmeter!
Mijn Eetmeter geeft aan hoeveel koolhydraten in de croissant, zo kan ik sneller en eenvoudiger koolhydraten uitrekenen. Easy peasy, lemon squizy

OP ZOEK NAAR EITJES

Chocolade eitjes zijn een must op Pasen ! Het berekenen van het aantal koolhydraten, verloopt heel gemakkelijk bij chocolade. Chocolade bestaat uit 50% koolhydraten. Je deelt het gewicht van een eitje (8 gram) door twee. Er zitten 4 gram koolhydraten in een paaseitje.

KOFFIEKOEKEN

Bij een paasbrunch hoort een lekkere zoete koffiekoek. Dit is weer een bommetje aan suiker.
Ik geef je de koolhydraten van mijn favoriete koffiekoeken mee:

Krentenbol (50 gram)                               25 gr KH voor 1

Crèmekoek met chocolade (148 gram)   56 gr KH voor 1

Paasmergpijpje  (30 gram)                      18 gr KH voor 1

BIJ EEN HAPJE HOORT EEN DRANKJE

Tijdens een paasbrunch, wordt er vaak een glaasje vruchtensap of cava geschonken. Het zijn al heel wat koolhydraten die je binnenkrijgt tijdens het eten. Daarom beperk ik het drinken van vruchtensap bij 1 glaasje. Drink ik een glaasje cava mee, dan drink ik hierbij voldoende water.

BELANGRIJKSTE TIP

Neem even pauze van je diabetes en eet je lekker vol. Geniet ervan! Dubbel zo hard.