Relaties en diabetes

RELATIES EN DIABETES

Relaties en diabetes

Het is niet vanzelfsprekend om iemand nieuw in je leven toe te laten. Al zeker niet om iemand de letterlijke ups & downs te laten zien die je elke dag meemaakt om je diabetes elke dag op punt te krijgen. Geen enkele relatie is makkelijk, maar gooi er dan nog is een chronische ziekte bij zoals diabetes bovenop. Dan heb je pas een echte uitdaging.

 

HOE WERKT DAT?

Je hebt het gevoel dat je soms te veel geeft of dat je misschien de oorzaak bent van elk probleem. Het is niet eenvoudig om blindelings te vertrouwen dat je partner je kan helpen of juist bang wordt van deze nieuwe situatie. Je krijgt het gevoel dat je diabetes je nooit een gelukkige en rooskleurige relatie met een partner wil geven.

Denk nooit dat je het niet verdient om gelukkig te zijn, dat er nooit iemand voor je zal zijn. Relaties vragen eenmaal tijd, werk en begrip en je diabetes vraagt nou net hetzelfde. Hierdoor kan een nieuwe relatie soms heel overweldigend zijn om toch te proberen en iemand in je leven toe te laten. Wordt het je allemaal even te veel, praat er dan over met je partner.  Lucht je hart, zorgen en deel je angsten. Het helpt je alleen maar dichter naar dat stukje geluk dat je verdient.

Relaties en diabetes is niet altijd gemakkelijk, maar hopelijk kunnen wij je verder helpen met tips. Lees hier meer artikelen.