Samen zetten we diabetes in de kijker

Samen zetten we diabetes in de kijker

Diabetes heb je niet alleen.

Iedereen in je dichte omgeving leeft met je mee, voelt met je mee en probeert je dan ook zo goed mogelijk te ondersteunen, waar ze ook maar kunnen. Het is natuurlijk onmogelijk om de last volledig van je schouders nemen, maar ze kunnen er wél zijn voor je. Bij het vingerprikken, bij het optellen van de koolhydraten en misschien hebben ze zelfs een pakje druivensuiker voor je op zak. Je weet maar nooit. De mensen die dicht bij je staan weten hoe moeilijk het is om met diabetes door het leven te gaan omdat ze het vanop de eerste rij mee beleven met je.

Diabetes heb je niet alleen, want je omgeving staat voor je klaar en steunt je… maar je bent ook letterlijk niet de enige die te maken krijgt met hypo’s, insulinepompen en ogen die krampachtig en zonder schaamte naar je sensor blijven staren. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar er zijn nog héél veel mensen die elke dag precies hetzelfde meemaken zoals jij. Kinderen, volwassenen, ouderen, jongens en meisjes. Mensen uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, in heel Europa en over de hele wereld die – net als jij – elke dag opstaan en gaan slapen met diabetes.

Alleen ben je nooit, want we hebben elkaar.

 

SAMEN ZIJN WE STERKER

Diacé is niet enkel een webshop vol coole, handige en leuke diabetes accessoires. Samen met ons team bouwen we ook elke dag aan onze community – onze #DIAFAMILY – en daar zijn we ongelofelijk trots op. Iedereen met diabetes vindt een plaatsje binnen onze familie, een plekje waar ze zich thuis voelen. Onder elkaar delen we tips & tricks om het leven met diabetes een beetje leuker en eenvoudiger te maken. We zijn er voor elkaar, steunen elkaar en samen proberen we het positieve te zien in zelfs de kleinste dingen.

I might have diabetes, but diabetes doesn’t have me. Met dit motto in ons achterhoofd proberen we elke dag opnieuw om voor een positieve mindset en een sterk gevoel van samenhorigheid binnen onze community te zorgen. #TogetherWeAreOne

WERELD DIABETES DAG

Op 14 november 2022 is het zover. Voor heel wat mensen zal het een gewone, doorsnee maandag zijn, maar voor ons en voor onze community betekent het zóveel meer. Op die dag vieren we #WereldDiabetesDag  en liefst schreeuwen we het van de daken!

We merken dat er nog heel veel mensen zijn die geen flauw idee hebben wat diabetes is. Wat houdt het allemaal in? Hoe krijg je het? Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en type 2? Het zijn allemaal vragen die heel vaak gesteld worden en waarvan de antwoorden van enorm groot belang zijn.

Voor ons is het dan ook heel belangrijk dat mensen de gevaren kennen van diabetes, weten hoe ze het moeten hérkennen en vooral ook: dat ze beseffen dat er ontzettend veel bij komt kijken. Leerkrachten, zorgverleners, ouders van vriendjes of vriendinnetjes… Niemand zou nog uit de lucht mogen vallen bij het horen van het woord ‘diabetes’. Iedereen zou moeten weten wat het is en wat je wél en niet kan zeggen tegen iemand met diabetes.

De taboes moeten de wereld uit en iedereen moet correct geïnformeerd zijn en weten wat de gevaren van diabetes zijn!

GRATIS DIACE BUTTONS

In de aanloop naar Wereld Diabetes Dag op 14 november 2022, starten wij een leuke actie om diabetes zo veel mogelijk in de kijker te kunnen zetten. Iedereen kan vanaf nu via onze website een gratis Diacé Awareness Button aanvragen. Ons doel? Draag je pin trots op je borst, rugzak of pomptasje en toon aan de hele wereld dat jij een échte Diabetes Warrior bent!

Zo herken je andere diabuddies op straat, toon je aan hen dat ze er niet alleen voor staan en steek je de hele diabetes community een hart onder de riem. Spoor ook mensen die geen diabetes hebben, zoals je vrienden en familie, aan om de pin op te spelden als teken van steun aan iedereen met diabetes!

 

Als je de diagnose diabetes krijgt, verandert je leven voorgoed. Het is ongeneeslijk en er is maar één oplossing voor: je moet ermee leren leven. Diabetes is geen kleine last op je schouders, het is iets wat je elke minuut van elke dag meedraagt en rekening mee moet houden voor de rest van je leven. Diabetes is a big deal. SO LET’S MAKE WORLD DIABETES DAY A BIG DEAL!