Verhuizen met diabetes: een ultieme uitdaging

Verhuizen met diabetes: een ultieme uitdaging

Gaat dat wel lukken?

Verhuizen met diabetes klinkt als een grote uitdaging. Een goede voorbereiding voor jezelf en je meubels, maakt deze zware periode iets minder zwaar. Hier zijn enkele tips om je te helpen tijdens de verhuizing of de verbouwing.

 

1. HET MOMENT

Elk lichaam reageert anders op inspanningen en stress. Het belangrijkste is dat je zelf weet hoe je je diabetes controleert en regelt tijdens het klussen of de verhuizing. Wanneer je de sleutel ontvangt van je nieuwe woonst gebeurt er veel in je lichaam. Je bent mega-enthousiast, maar je ervaart enorm veel zenuwen. Door de zenuwen kunnen je suikerwaarden enorm naar omhoog gaan. Een verhuizing brengt ook wel wat stress met zich mee, waardoor je diabetes hier heel sterk op kan reageren of stijgen. Pas zeker op dat je geen hypo krijgt en zorg voor de nodige voorbereiding om dit tegen te gaan.

2. GOEDE NACHTRUST

Meestal is het eerste wat verstoord wordt bij een verhuizing of verbouwing je slaap. Je bevindt je in een nieuwe omgeving, nieuwe routine en moet zich aanpassen aan een nieuw plekje. Zorg er dus voor dat je een goede nachtrust hebt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Leg je mobiel dus op tijd weg!

3. LEKKER, MAAR GEZOND ETEN

Woon je voor de eerste keer alleen, dan kies je ook voor de eerste keer zelf wat je gaat eten en wanneer je dit doet. Let wel op dat je niet in de val loopt. Bestel niet altijd via take away of sla die pizza eens een keertje over. Gebruik bijvoorbeeld gemakkelijke en eenvoudige kookreceptjes of koop eens keer de maaltijd box bij Albert Hein. Zo kom je toch dagelijks aan voldoende groenten en fruit.

4. KLINKEN MET ALCOHOL

Een eigen stekje is reden genoeg om te klinken met cava. Het is veel gemakkelijker om te grijpen naar een glaasje wijn of bier omdat niemand let op wat je drinkt. Kijk wel uit, want je suikerwaarden kunnen hierdoor schommelen. Eet bijvoorbeeld een snackje bij het drinken van alcohol. Of drink iets zoals wodka of witte wijn, deze bevatten weinig of geen koolhydraten en veroorzaken geen verhoging van de bloedglucose. Geniet ervan!

Haal voor je eerste verhuisdag dus voldoende lekkere snacks in huis! Heb je nog inspiratie nodig om van je huisje je thuis te maken, neem dan zeker is een kijkje in onze webshop.