Waarom zit er een opening in de freestyle libre sensor?

Waarom zit er een opening in de freestyle libre sensor?

Freestyle Libre is een fgm systeem, gelanceerd door Abbott Diabetes Care. Het bekendste flash glucose monitoring systeem is het FreeStyle Libre 1, 2 en 3 systeem dat sinds de launch van de FreeStyle Libre 2 flash glucose monitoring systeem hoef je geen gebruik te maken van een aparte reader en kan je je glucosewaardes per dag volgen op je smartphone met de freestyle librelink app en librelinkup app. Ook deze apps zijn eigendom van Abbott en dus makkelijk bruikbaar. De Freestyle Libre sensor wordt gebruikt door mensen met diabetes type 1 en diabetes type 2 tijdens een periode van 14 dagen.

Vraag jij je ook wel eens af waarom er een gaatje in het midden van de Freestyle Libre sensor zit? Is je de tekst “Zorg ervoor dat de opening in het midden van de sensor niet bedekt is” uit de gebruikershandleiding je niet onbekend? Maar waarom mag je de sensor niet afdekken? Het is één van de meestgestelde vragen over Freestyle Libre en wij zochten het voor je uit.

We namen deze vraag mee naar een lokale product vertegenwoordiger en het antwoord is heel simpel. Het apparaat “moet ademen” om eventuele metingsfouten te voorkomen. Dit betekent dat de sensor wel bedekt mag worden door een ademend materiaal zoals een strak shirt, winterjas of zelfs medische lijm, zoals gebruikt wordt in fixtapes of pleisters, zolang er maar lucht in en uit kan.

Diacé voorziet voor zijn Freestyle Libre stickers en pleisters een opening zodat de sensor kan blijven ademen tijdens het dragen van de stickers. Voor onze armbanden gebruiken wij een ademende stof zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over je sensormetingen.

BESCHERM JE SENSOR MET EEN ARMBAND

De armband beschermt je diabetes sensor of pod, ook tijdens wilde spelletjes, sporten of zwemmen.  Bovendien valt de sensor of pod minder op, waardoor het dragen ervan net een stukje minder vervelend is. De diabetes armbandjes verstevigen je sensor.

 

FREESTYLE LIBRE SENSOR STICKERS

Deze stickers zijn vrolijk voor het oog en beschikbaar in vele varianten. Kies bijvoorbeeld voor een afbeelding van een lekkere cupcake. Zowel voor volwassenen als voor kinderen zijn er een heleboel leuke opties! Bekijk hieronder ons volledige assortiment. Ben je op zoek naar stickers voor jouw reader? Bekijk ons assortiment voor Freestyle Libre Reader stickers. Deze stickers zijn echt bedoeld voor gebruik, dus wees niet bang dat de sticker direct los laat.

MEER WETEN?

Heb je vragen over onze hulpmiddelen of diabetes accessoires? Neem gerust contact met ons op of bekijk veelgestelde vragen op onze contactpagina. Door onze eigen ervaring met diabetes zijn wij in staat je goed te helpen.