Welke hulpmiddelen zijn er voor diabetes

Welke hulpmiddelen zijn er voor diabetes

Wat hulp nodig?

Het leven met diabetes komt met verschillende uitdagingen. Je moet altijd alert zijn en ervoor zorgen dat de hoeveelheid glucose in het bloed op peil blijft. Hier moet je in het dagelijks leven rekening mee houden, maar maakt het vooral ingewikkeld wanneer je bijvoorbeeld op vakantie wil gaan, een concert wilt bezoeken, of wilt sporten met diabetes. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel hulpmiddelen voor personen met diabetes. Dat maakt het leven met diabetes een stuk aangenamer!

 

DE INSULINEPOMP

Een insulinepomp is een klein apparaat dat je de gehele dag door op je lichaam draagt. Dit wordt ook wel een diabetespomp genoemd. Het apparaat zorgt ervoor dat je de hele dag insuline toegediend krijg zodat jouw bloedsuikerspiegel op peil blijft. De insulinepomp biedt een goede regulatie van de insuline en kan schommelingen in de bloedspiegel beter opvangen dan dat je dat bijvoorbeeld kan met een insulinepen.

DE INSULINEPEN

Met behulp van een insulinepen kun je insuline injecteren in de huid. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt dit hulpmiddel qua vorm en formaat op een pen, maar heeft deze aan het uiteinde een naald. Je kunt hier zelf het benodigd aantal eenheden insuline instellen en toedienen door met de naald onder de huid te prikken. Insulinepennen heb je in verschillende soorten beschikbaar. Zo kun je kiezen voor navulbare insulinepennen of wegwerp insulinepennen.

PRIKPEN EN LANCETTEN

Om je bloedsuikerspiegel op peil te houden is het belangrijk dat je jouw bloedglucosewaarden in de gaten houd. Dit kun je doen met behulp van een prikpen, waarbij je een lancet in de lancethouder van de prikpen aanbrengt. Je prikt hiermee in de vingertop, waarna er een druppeltje bloed ontstaat. Dit bloed houdt je tegen een teststrip, die je vervolgens in een bloedsuikermeter plaatst. De meter vertelt jou dan precies jouw glucosewaarde, waardoor jij weet hoeveel insuline je toe moet dienen.

DE BLOEDGLUCOSEMETER

Met behulp van de bloedglucosemeter kun jij jouw bloedsuikerspiegel controleren. Dit is erg belangrijk, omdat jij precies in moet kunnen zien wat jouw bloedglucosewaarden zijn. Hier heb je een klein druppeltje bloed voor nodig die jij kunt verkrijgen met bovengenoemde prikpen en lancetten.

DIABETES HULPMIDDELEN

Gelukkig zijn er diabetes hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen met het controleren en reguleren van de bloedsuikerspiegel. Wat jammer is, is dat deze hulpmiddelen alles behalve mooi zijn en het vervelend kan zijn om deze op praktische wijze mee te nemen onderweg.

 

DIACE DIABETES ACCESSOIRES

Daarom zijn wij Diacé gestart: de one-stop-store voor diabetes accessoires. Onze accessoires zijn gecreëerd om het gebruik van hulpmiddelen leuker en praktischer te maken. Denk hierbij aan handige pomptassen, waarmee je jouw insulinepomp eenvoudig mee kan nemen op reis. Of onze diabetes sensorhouders, om jouw sensor te verstevigen. Behoefte aan het opfleuren van jouw sensor of reader? Bekijk dan eens onze diabetes sensor stickers!

MEER WETEN?

Heb je vragen over onze hulpmiddelen of diabetes accessoires? Neem gerust contact met ons op. Door onze eigen ervaring met diabetes zijn wij in staat je goed te helpen.