Welkom in ons atelier

Welkom in ons atelier

Onze favoriete plaats? In Lier, België, waar ons kantoor zich bevindt. Diacé is onze thuis met daarin – omgeven door heel wat creativiteit, positiviteit en warmte – ons atelier: het kloppend hart van onze onderneming. 100% Belgisch, en we steken het niet onder stoelen of banken: daar zijn we best wel trots op. In deze blog nemen we je even mee… Let’s go to the place where all the magic happens!

ONZE EIGEN COLLECTIE

Voor je bij ons terechtkwam en onze webshop ontdekte, had je misschien ook het gevoel dat er gewoon géén leuke accessoires voor diabetici bestonden. We kennen dat gevoel, want wij hadden precies hetzelfde enkele jaren geleden toen onze zoon Cédric de diagnose van diabetes kreeg. We zochten in België en in Nederland, maar we vonden werkelijk niets dat ook maar een beetje aansloot bij de toffe diabetes accessoires die wij voor ogen hadden. Als we nog iets verder de wereldkaart afgingen, vonden we in andere landen wel een aantal leuke items, maar die moesten we dan helemaal laten overkomen van de Verenigde Staten of Australië… Zo ver! We begrepen niet hoe het kon dat we dit écht nergens in onze eigen buurt konden vinden.

In Vlaanderen alleen al leven naar schatting 500.000 mensen met diabetes type 1 of type 2. Het wordt zelfs nog onrustwekkender, want elke 17 minuten krijgt iemand ergens in onze wereld de levenslange diagnose van diabetes. In onze ogen, voor andere diabetici en vooral voor kinderen zoals Cédric, was het een absolute noodzaak dat we hier verandering in brachten. We hadden al een aantal ingekochte producten, maar niet veel later beslisten we om ook onze eigen Diacé-collectie te beginnen met eigen accessoires.

Vandaag kunnen we dan ook met trots zeggen dat maar liefst 80% van onze volledige webshop bestaat uit onze eigen producten: van kledij, tot decoratie, sensorhouders en nog zoveel meer. Enkel voor de producten die we niet zelf maken, zoals pompen en lederen tassen, doen we beroep op externe partners. Uiteraard verschijnt geen énkel product in onze webshop zonder dat wij ze getest en 100% goedgekeurd hebben.

VAN IDEE TOT DIACÉ

Onze concepten komen in ons atelier terecht, worden handgemaakt en verschijnen daarna in onze webshop zodat jij ze kan kopen. Waar je natuurlijk niet meteen aan denkt als je jouw nieuwe Comfort belt pompband of insuline pomptas aan je diabuddies showt, is dat dit product al een hele lange weg heeft afgelegd voor het jouw favoriete accessoire werd.

Waar het allemaal begint? Met een leuk idee! We werken dit uit tot een schets en dan gaan we aan de slag in ons atelier. De grondstoffen halen we uit naburige landen. Dit doen we om onze ecologische voetafdruk te beperken en zo ons steentje bij te dragen aan het milieu.

Voor ons is het ook van een enorm belang dat we onze community kunnen betrekken in alles wat we doen, want het is tenslotte voor hén dat we onze producten maken. Daarom laten we elk van onze nieuwe accessoires ook steeds testen door 500 personen met diabetes. Jong, oud, type 1 of type 2, iedereen krijgt bij ons inspraak. Waarom? We willen dat jullie weten dat we naar jullie luisteren en dat we respect hebben voor jullie mening. Zonder onze community zouden we zelfs niet bestaan, jullie maken deel uit van Diacé!

Als de producten getest zijn, gaan we aan de slag met alle verzamelde feedback. Zo kunnen we nóg verbeteren, want we willen maar één iets en dat is jullie het beste van het beste kunnen geven. Als we helemaal overtuigd zijn – en jullie natuurlijk ook – verschijnen onze nieuwe producten in onze webshop en zijn ze klaar voor verkoop. CHECK!

BEDANKT, LAURIEN!

Laurien kwam net iets meer dan een jaar geleden bij onze Diacé-familie. Ze nam haar functie als Product Designer erg serieus en ging direct aan de slag om onze bestaande producten te optimaliseren, maar ook om gloednieuwe accessoires van a tot z te ontwerpen. Vanaf dat moment was de productie van onze eigen lijn ook officieel een in-house proces. Een absolute mijlpaal voor ons!

Dankzij Laurien konden we nog méér leuke items ontwikkelen om onze diabuddies gelukkig mee te maken en daar zijn we ontzettend blij om. Credits to Laurien, haar geweldige input en haar eeuwige creativiteit!

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Ongeveer 80% van onze jaarlijkse bestellingen gaat naar één van onze buurlanden. Dat herinnert ons eraan dat ook zij met hetzelfde probleem te kampen hebben, zoals wij vóór we met Diacé begonnen. Dat was ook de reden waarom we onze crowdfunding campagne hebben opgestart. Een topidee, want we hebben voldoende geld kunnen inzamelen om te kunnen investeren in machines, voorraad, marketing en de uitbreiding van ons team.

Overal ter wereld zijn er mensen met diabetes die ons keihard en misschien wel meer dan ooit nodig hebben… én wij zijn van plan om er te zijn voor hen allemaal!