Wereld diabetes dag 2022

Wereld diabetes dag 2022

Wereld diabetes dag 2022

Wereld Diabetes Dag 2022… het is ondertussen alweer even geleden, maar voor ons lijkt het net gisteren. ➡️ Waarom? Waarschijnlijk omdat we megatrots zijn op wat we allemaal hebben gedaan om diabetes in de kijker te zetten en zichtbaar te maken voor IEDEREEN! ?

Ben je benieuwd naar welke (verrassende) acties we allemaal op poten hebben gezet? Terecht! Lees dus zeker verder… ?

 

GRATIS DIACE AWARENESS BUTTONS

Eerst en vooral: onze pins! We waren bij Diacé al een heel eind bezig met de aantocht naar Wereld Diabetes Dag 2022. Daarom zijn we in september gestart met het uitdelen van gratis Diacé Awarenes Buttons. Iedereen die er graag eentje wou, kon bestellen via onze website. ➡️ Onze enige voorwaarde? ? PIN UP & SPREAD THE WORD! En daarmee bedoelden we ook letterlijk: draag je pin trots op Wereld Diabetes Dag om al je diabuddies een hart onder de riem te steken, maar ook om te tonen aan de hele wereld dat diabetes zichtbaarder moet zijn! Missie geslaagd.

TYPE ONE PRIDE

Aantrekkelijke titel, vind je niet? ? Onze trouwe fans weten uiteraard al perfect waarover het gaat als we de woorden ‘Type One Pride’ laten vallen, maar toch lichten we het graag nog even toe als je gloednieuw bent op onze blogpagina. ?

? TYPE ONE PRIDE ? is ons eigen nummer dat we gelanceerd hebben op Wereld Diabetes Dag 2022. Het lied gaat over alles wat Diacé elke dag probeert te weerspiegelen: leven met diabetes, maar je leven niet laten bepalen door diabetes. ?

? I have type one pride.
Talk to me.
I put the t1d in my community.
I have type two pride.
Listen to me.
I put the t2d in this unity. ?

Heeft de preview van deze lyrics je getriggerd om Type One Pride te beluisteren? Stream het hier en laat ons zeker weten wat je ervan denkt! ?

DE TYPE ONE PRIDE VIDEOCLIP

Onze inspiratie voor alles wat met Diacé te maken heeft, is natuurlijk onze zoon Cédric. ? Toen we hem vroegen of hij een eerste (later meer daarover ?) videoclip wou shooten voor ons nieuw lijflied, twijfelde hij uiteraard geen seconde. Cédric is niet alleen apetrots dat Diacé dankzij hem bestaat, maar ook dat er een hechte community is opgebouwd door ons én natuurlijk… dat hij mag shinen in een videoclip van een nummer dat zijn leven met diabetes hélemaal omschrijft. ?

In de videoclip is te zien hoe Cédric breed glimlachend met zijn klasgenoten meedanst. Check het hier! ?

Voor onze diabuddies die niet genoeg krijgen van ons nieuw lied (en dat snappen we trouwens volledig ?) is er zelfs een instrumental, karaoke én remix versie van gemaakt. Als er creatievelingen in onze community zitten die graag eens het beste van zichzelf zouden willen laten zien en met ons nummer aan de slag willen gaan op hun eigen unieke manier, moedigen we dit zeker aan!

We zijn ook razend benieuwd naar de resultaten, dus deel dit ook gerust met ons. Wie weet komt dit later wel nog van pas… (maar meer daarover houden we voorlopig nog even voor onszelf. ?)

WERELD DIABETES DAG 2022: DE ACTIE VOOR MEER ZICHTBAARHEID

En dan… hét moment waarnaar we allemaal zo lang en vol spanning hadden uitgekeken: 14 november 2022. We hadden namelijk een speciale actie op poten gezet op Wereld Diabetes Dag zelf om diabetes dat duwtje in de rug te geven naar meer zichtbaarheid. Ben je benieuwd naar wat we deden? ?

De dag startte al erg vroeg. We trokken met ons team (én met camera ?) naar basisschool Het Molentje in Lier… de school van onze Cédric.

We deelden Diacé Awareness Buttons uit aan de leerkrachten en de kids en daarna gaf ik (Stefanie) wat meer uitleg over wat diabetes allemaal inhoudt. Veel van deze leerlingen kenden het al een beetje omdat ze Cédric kennen, maar toch hielp het hen om nog eens concreet te horen in ‘kindertaal’ wat diabetes was en hoe ze het konden herkennen. ?

Na de uitleg was het zover… we lieten ons nieuw lied Type One Pride weergalmen over de speelplaats en de kids hadden er met z’n allen een dansje op voorbereid dat ze tot op de laatste move met veel enthousiasme uitvoerden. Vooral Cédric was écht in z’n nopjes. ? Onze videograaf en absolute meerwaarde in het team Stef filmde alles en maakte er daarna een prachtige nieuwe videoclip van die perfect past bij ons nieuw lijflied. Bekijk het hier! ?

➡️ Zelfs de media was aanwezig! Zo verschenen we in verschillende krantenartikels. ✔️

ZO TROTS

Wat zijn we trots op wat we allemaal gedaan hebben om een verschil te maken op Wereld Diabetes Dag 2022. Wereldwijd is er misschien niet veel veranderd, maar we hebben wél een verschil gemaakt voor héél veel van onze diabuddies… en dat betekent voor ons alles. Op naar volgend jaar!