Team

Nick

Nick

Director of tomorrow

Ik ben getrouwd met Stefanie en vader van twee prachtige kinderen, Hailey en Cédric. Toen Cédric de diagnose van diabetes type 1 kreeg, moesten wij als gezin wennen aan een nieuwe realiteit: wij moesten plots van alles bijleren over de aandoening en samen met Cédric leren omgaan met een chronische ziekte. Om nog maar te zwijgen van de praktische obstakels, zoals de insulinepomp die Cédric 24/7 bij zich moet hebben.

Al die medische apparaten en een kind dat toen 4 was, dat matchte niet. Daarom zijn we op zoek gegaan naar oplossingen die het leven van diabetici makkelijker maken, maar we vonden niet snel iets of moesten het uit pakweg de VS of Australië laten overkomen. Op die manier ontstond het idee voor onze eigen onderneming.

Oorspronkelijk startten we met het inkopen van diabetesaccessoires in het buitenland om die te verkopen op de Belgische en Nederlandse markt. Maar als gevolg van corona werden de wachttijden heel lang. Daarom zijn we ons sinds 2021 gaan toeleggen op onze eigen productie in huis. Vandaag kunnen we zeggen dat 80% van ons gamma in house gemaakt wordt. We halen de grondstoffen hiervoor uit naburige landen, om onze voetafdruk te beperken. Voor de items die we niet zelf maken, doen we een beroep op externe partners.

Mijn taken

Ik teken de strategie van het bedrijf uit: Ik geef het langetermijnplaatje van Diacé vorm, en daarbij horen ook de financiën. Daarnaast werk ik ook samenwerkingen uit, bijvoorbeeld met B2B-partijen.

Wat zeggen mijn collega's over mij?

Ik ben de meest ruimdenkende persoon in het bedrijf, maar vanaf ik een belangrijk inzicht heb gevonden kan ik zeker standvastig zijn. Als director of tomorrow kan ik dan ook zeer goed situaties, en mezelf, analyseren en dat merken mijn collega’s ook dagelijks op. Ik kan natuurlijk ook met mezelf lachen als ik het fout heb en minstens één collega vind me dan ook echt grappig. De rest durft het niet luidop uit te spreken.

Mijn favoriete product

Ongetwijfeld de Freestyle Libre sensorhouder! De sensorhouder was het eerste product dat we zelf hebben ontworpen. Het product werd ontwikkeld omdat Cédric zijn glucosesensor steeds vroegtijdig loskwam. Dit was ook meteen de start van ons verhaal. Als we niet vonden wat we zochten, maakten we het zelf. Voor Cédric en vele anderen die voor dezelfde uitdagingen staan.