Diabetes en reizen: hoe doe je dat?

Diabetes en reizen: hoe doe je dat?

Reizen met diabetes kent andere uitdagingen en vooral een uitgebreidere voorbereiding dan een langere vakantie normaliter heeft. Als je suikerziekte hebt, leer je goed plannen en organiseren. Toch kan het zijn dat je door je suikerziekte opziet tegen het voorwerk van een reis. Diacé helpt jou graag met tips voor het reizen met diabetes, zodat jij straks met een gerust hart onderweg bent!

ZO GA JE COMFORTABEL OP REIS MET DIABETES

Allereerst wil je je vrij kunnen bewegen wanneer je reist, waar je ook naartoe gaat. Als je op reis gaat ben je vaak druk in de weer met tassen of koffers. Daarom is een sensorhouder voor je Freestyle Libre vaak een goede uitkomst en alternatief voor de pleister. De sensorhouder biedt die extra versteviging die jij juist op reis zo goed kunt gebruiken.

REIZEN MET EEN DIABETES TAS

Je koffer en/of je tas inpakken gaat nét even anders wanneer je diabetes hebt. Diacé begrijpt dat. Een diabetes tas kan het verschil maken, door de mogelijkheid om al jouw benodigdheden bij elkaar te bewaren. De tas heeft een vak voor je meet- en testapparatuur (en naalden en strips) en een vak om je injectiepennen koel in te bewaren. Vanwege de isolerende voering blijft de temperatuur in de tas constant.

HOUD JE INSULINEPENNEN OOK OP REIS KOEL

Ga je naar een warme vakantiebestemming? Dan laat de Frio Dubbel koeltas zich goed lenen jouw pennen te koelen. De Frio houdt twee insulinepennen 45 uur lang op temperatuur. Het enige dat je hoeft te doen is het koelzakje voordien tien minuten in water te leggen. Bovendien is de Frio herbruikbaar.

REIZEN MET DIABETES: DE CHECKLIST VOOR JOUW BAGAGE

Werk je het beste met een checklist om het overzicht te bewaren en ook op het laatste moment nog een blik te werpen op jouw bagage? Dan biedt de vakantie checklist van Diabetesvereniging Nederland een uitkomst. Hiermee zie jij in één oogopslag aan jouw lijstje of je nog last-minute moet inpakken of aankopen moet doen om je lijstje compleet te maken.

LANGERE REIZEN MET HET OPENBAAR VERVOER ALS JE SUIKERZIEKTE HEBT

Ook lange OV-reizen of reizen binnen je reis zoals een dagtripje in het buitenland vragen soms om een grondige voorbereiding. Wanneer je langere tijd achtereen in een bus of trein zit of zelfs op je plek moet blijven zitten bijvoorbeeld. Zorg dat je jouw diabetes benodigdheden altijd bij de hand houdt in onze diabetes tassen voor dames, heren, kids of in één van onze met quotes bedrukte tote bags.

VLIEGVAKANTIE MET SUIKERZIEKTE

Wanneer je gaat vliegen houd je sowieso al met meer zaken rekening, dan wanneer je met de auto op vakantie gaat. Als je diabetes hebt, komt daar ook nog eens de voorbereiding bij van een medicijnvoorraad, doktersverklaring en je gebruikelijke diabetesmiddelen. Omdat je ongestoord langs de douane wilt komen en je bagage niet uit het oog wilt verliezen. Ga jij vliegen met suikerziekte? Lees dan onze eerdere blog over hoe je op vliegvakantie gaat met diabetes.

OP ZOEK NAAR DIABETES ACCESSOIRES?

Leven met diabetes vergemakkelijken en veraangenamen, dat is waarom we de Diacé webshop in het leven hebben geroepen. In onze webshop vind je accessoires voor bij je hulpmiddelen. Denk aan sensorhouders en draagbanden, maar ook diverse tassen, kleding en versteviging. Ben jij op zoek naar diabetes accessoires maar twijfel je of kun je advies gebruiken bij je zoektocht? Diacé helpt je graag! Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.