5 dia-licious podcasts over diabetes

5 dia-licious podcasts over diabetes

Podcasts?

Podcasts zijn giga populair! De hosts vertellen op een diepgaande manier hun persoonlijk verhaal en nemen je mee in hun wereld over eender welk thema. The best part? De meeste podcasts bevatten ergens wel een funny twist of een creatief item, of dragen een cosy vibe met zich mee. Je kan elke uitzending beluisteren wanneer en waar je maar wilt, én bovenal: hoe vaak je maar wilt.

UPDATE: SINDS DE LANCERING VAN DEZE BLOG ZIJN WE ZELF OOK MET EEN PODCAST GESTART: OVER DIABETES GESPROKEN.

Hé, wist jij dat er ook heel wat podcasts over het onderwerp ‘diabetes type 1’ bestaan? Wij selecteerden de vijf meest Dia-licious podcasts voor jou uit:

 

 

DE DIABETES PODCAST BY LOES HEIJMANS

Loes Heijmans neemt je mee in ‘het leven met diabetes type 1′. Op haar 20 jaar werd bij Loes de diagnose gesteld. Geen leuk nieuws voor een jonge spring in’t veld die net de tijd van haar leven meemaakt. In 2015 gaf ze haar eerste boek ‘Doe mij maar diabetes’ uit, over haar leven met diabetes. In 2018 kwam ze met een tweede boek ‘Doe mij maar diabetes… en een baby.’ Door de vele positieve reacties op haar uiterst herkenbare verhalen ging ze vaker schrijven, en startte ze met spreken rond diabetes type 1. In haar podcasts beantwoordt ze vragen van luisteraars, geeft ze info over nieuwe ontwikkelingen in de diabeteswereld en interviewt ze leuke gasten.

DIABETES + PRAAT BY DIABETES+

‘De + staat voor het beste eruit te halen en te leren omgaan met de minpunten. Met anderen die je echt snappen kun je zo uitvinden wat er wel kan!’
Need we say more? Diabetes+ is een vrolijk platform dat opgericht werd door Cas de Heus, Loes Heijmans, en Wietske Wits. Een platform door en voor mensen met diabetes type 1 dat elke luisteraar meekrijgt in hun mooie verhalen.

Diabetes+ zorgt ervoor dat mensen met diabetes ergens terecht kunnen waar ze zich begrepen voelen. Ze helpen je als het niet weet, bieden educatie en leren je omgaan met diabetes. Deze warme community wil een verschil maken, en dat voel je meteen. Give it a try!

SPUITEN EN PRIKKEN BY STEFAN KOLLAART & KOEN MINNEMA

In deze podcast ontvangen Stefan en Koen jonge mensen met diabetes en onderzoeken ze hoe jonge mensen omgaan met hun diabetes. Hartstikke interessant! Wat voor impact heeft de diagnoses op een kind en op zijn of haar leven? Welke behandelingen bestaan er? Welke innovatieve methodes komen er in de toekomst aan? Stefan en Koen brengen ook echte testimoniums naar voor uit mensen hun leven. Dat maakt alles niet enkel educatief, maar ook geloofwaardig en herkenbaar.

MODY & ME BY JESSY DESERF

MODY staat voor ouderdomsdiabetes bij jongeren. Het wordt veroorzaakt door een mutatie (of verandering) in een enkel gen. De enthousiaste podcast host Jessy maakt mensen bewust van MODY en andere zeldzame vormen van diabetes. Jessy creëert een ruimte waarin je jouw verhalen kunt delen en kennis kunt opdoen. Deze podcast space kan jou dan ook helpen om je leven met diabetes ten volle te leven.

JUST MY TYPE – THE DIABETES PODCAST BY DOBIE MAXWELL & SAMI PARKER

Naast de bovenstaande Nederlandse podcasts, bestaan er ook heel wat interessante Engelse podcasts over diabetes, zoals ‘Just My Type‘. Sami (T1) en Dobie (T2) praten over de dagelijkse omgang met diabetes. De ups, downs, moeilijkheden en schoonheden over leven met diabetes type 1 en 2. De podcasts bevatten een aandoenlijk humoristisch tintje dat door elke diabuddy geapprecieerd zal worden.

Headphones on, press play, sit back and relax